Yufkaya ne şekil verip de börek yapacağımı şaşırdım artık. :) Malum hafta içi kahvaltılarına çok zaman ayıramıyoruz. O nedenle börek, poğaça vs. çok pratik bir seçenek oluyor.
Tarif son derece net ve kolay.
Not: Çay bardağı ölçüm Ajda bardaklarıdır.
Malzemeler:
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı süt
*6 adet yufka
Ortasına Koymak İçin:
*Peynir-Maydanoz (Ben bu şekilde yaptım fakat siz istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.)
*Ispanak
*Patates
*Sosis-sucuk-salam-kaşar
*Kıymalı harç vs.....
Üzerine İçin:
*Yumurta sarısı (birkaç damla su veya sıvıyağ ile karıştırırsanız daha kolay sürülür)
*İnce dilimlenmiş domates ve biber
Yapılışı:
*Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpalım.
*1 yufkayı tezgaha yayalım ve üzerine harcımızdan döküp yayalım.
*İkinci yufkayı da onun üzerine serip yine harç koyup yayalım. Fakat ikinci yufkanın üzerine harcı daha az dökelim.
*Bıçakla 8 üçgen elde edecek şekilde keselim. Yani iki yufkadan 8 börek çıkıyor.
*Herbir üçgenin uçlarını kıvırmadan sigara böreği sarar gibi saralım. Ucuna gelmemize 4 parmak kala bırakalım. Sardığımız kısmın uçlarını elimizle yuvarlak olacak şekilde birleştirelim ve sarmadan bıraktığımız kısmı ortaya getirip havuz yapalım. Çok karışık görünüyor fakat videoyu izleyince ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız.
*Bu şekilde 6 yufkayı da bitirelim.
*Kalan harcımımızı böreğimizin ortası için hazırladığımız malzemeler ile karıştıralım.
*Böreklerin ortasındaki havuzları bir kaşık yardımı ile malzemelerimizle dolduralım.
*Birer dilim domates ve biber ile süsleyip kenarlarına yumurta sarısını sürelim,
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun.