21 Ocak 2013 Pazartesi

Sürprizli Topkek (Kokostar)


İçi İçin Malzemeler:
* 1 yumurta akı
* 1 su bardağı tepeleme hindistan cevizi
* 2 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme değil)
* 1 çorba kaşığı fındık ezmesi

Yapılışı:
* Tüm malzemeleri bir kaba alıp birbirlerine karışana kadar çırpıyoruz.
* Karışımdan 12 veya 13 eşit parça alıp yuvarlıyoruz ve üzerine hafifçe bastırarak çok az yassılaştırıyoruz.

Keki İçin Malzemeler:
* 2 yumurta (birinin beyazı içi için ayrılacak)
* 1 çay bardağı şeker
* 1/2 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
* 1 çay bardağı sulu yoğurt ve süt karışımı (ben yarı yarıya kullandım)
* 2 çay bardağı un
* 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* Yarım paketten biraz fazla kabartma tozu
* Bir fiske tuz

Yapılışı:
* Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
* Sıvıyağ ile yoğurt-süt karışımını ekleyip tekrar çırpıyoruz.
* Daha sonra geri kalan diğer tüm kuru malzemelerimizi de ilave ediyoruz ve son defa çarpıyoruz. Kek hamurumuz artık hazır.

~Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz ve o ısınana kadar şunları yapıyoruz:
~12 veya 13 adet kağıt kek kalıplarımıza birer çorba kaşığı kek hamuru koyuyoruz. (Ben kağıt kalıpları yayılmasınlar diye silikonların içine koyuyorum.)
~Üzerine birer tane hindistan cevizi içimizden koyuyoruz. (Dibe doğru bastırmayın sakın)
~Hindistan cevizinin üstüne yeniden birer kaşık kek hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırınımıza veriyoruz.
~Keklerimizin üzeri kabuklaşıp kabardıktan sonra ısıyı 5er derece düşürererk yavaş yavaş 180 dereceye indiriyoruz. (İlk 5dakika içerisinde yapıyoruz bu işlemi)
~180 derece fırında yaklaşık 15 dakika daha pişirip çıkarıyoruz.
~ Yani toplamda 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz.

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)