8 Ekim 2012 Pazartesi

Vişneli Waffe Pasta (Serena Tatlısı)

                 
Münih'e gittiğimizde dünyalar tatlısı Serena'cığım bize bu pastadan yapmıştı. Hergün ayaklarımızın altı patlayana kadar gezip eve döndüğümüzde bitik halde oluyorduk ve herkes yorgunluktan bitap düşmüş olduğu için, tabağa koymaya bile mecalimiz kalmadığından borcamı önümüze alıp buzdolabının önünden bile ayrılmadan  her akşam bu pastayı çatalladık durduk. Şunu diyebilirim ki hayatımda yediğim en hafif ve en ama en lezzetli tatlılardan biridir bu tarif.
Tabiki hemen Serena'dan bana da tarifi yazmasını istedim. Ana malzeme waffe olunca "bunları aldığımız yere sizi de götürelim ve tüm malzemelerini alalım" dediler. Ve Münih'teki 'Metro'ya gittik. Biz waffelları oradan aldık fakat siz evde kendinizde yapabilirsiniz.
Herşey öylesine pratik ki oralarda. Tam benlik :) Üzerine döktüğü vişneli sos bile poşet sütler gibi paketlerde satılıyor. Onlardan alamadık maalesef taşımak sorun olur diye. Fakat inanın biberir aynisini yaptım vişne reçeliyle. :)
Ordan aldığımız bana farklı gelen şeylerden biri de Dr.Oetker'ın krema sertleştiricisi oldu. Ama burada bulamazsanız krem şantiyi biraz daha katı kıvamlı çırpmanızda işinizi görecektir.

Malzemeler
*2 paket waffle (yani 12 dikdortgen parca olacak)
*2 paket krem şanti
*2 paket labne peyniri
*2 paket vanilya
*2 paket krema sertleştirici
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 su bardağından iki parmak eksik süt

Vişneli Sos İçin
*1 kücük kavanoz vişne reçeli
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 çay bardağından  iki parmak eksik soğuk su
~ Bir tavaya suyu koyup nişasta eriyene kadar karıştırıyoruz. Reçeli de ekleyip ocağın altını açıyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan birkaç dakika sonra altını kapatıyoruz. (Kıvamı reçelden cok azıcık daha akışkan olacak) Ve soğumaya bırakıyoruz.

Yapılışı
~ Krem şantileri, vanilyayı ve varsa krema sertleştiriciyi sütle çırpıyoruz.
~Pudra şekerini ve labneleri de ekleyip tekrar çırpıyoruz.
~Hazır olan kremamızdan borcamın altına ince bir tabaka yayıyoruz.

~Sonra waffellarımız bir kat olacak şekilde sıralıyoruz ve üzerine bolca krema koyup yayıyoruz.
~İkinci kat waffleları da dizip kalan kremayı da yayıyoruz.

~Pastamızı, kremanın soğuyup biraz katilaşmasi icin dolaba kaldırıyoruz.
~Yaklaşık yarım saat kadar sonra soğumuş olan pastamızı yine soğumuş olan vişneli karışımımızla susleyip yeniden dolaba kaldırıyoruz. Ve iyice soğudugundan emin olduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Notlar:
1) Almanya'daki "Metro"dan aldığımız waffelların aynısı Türkiye'deki "Metro"larda da var.
2)Pastamız iki kat waffledan yapılıyor. Borcamınızın büyüklüğne göre 2 yerine 1  paket waffela kullanıp tarifi kendinize gore uyarlayabilirsiniz.
3)Vişneli sosu asla sıcakken dökmeyin. Şantiyi eritecektir.
4)Bu kadar labne fazla mı diye düşünmeyin. Tadını veren de o zaten. Miktarlarla oynamayın. :)

Afiyet Olsun....
                            Metro'dan aldığım waffellar.
                           
                            Dr.Oetker Krema Sertleştirici
                                                                                              Veeeee Yemeye Doyamadığımız Pastamız :)
                           

2 yorum:

  1. Az önce yedim ve bayıldım. Ellerine sağlık prenses....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun tatlım. Ofis ortamında da olsa blogun mahsüllerini bir nebze olsun paylaşabildiysem ne mutlu :)

      Sil

Yorum bıraktığınız için çok teşekkürler. ;)