Siz de benim gibi şeker hamurlu kurabiyelerden pek hoşlanmıyorsanız bir de bunu deneyin.Pişince formunu koruyor ve istediğiniz gibi harfler, şekiller v.s. yapabiliyorsunuz. Çayın yanına da çok yakışıyor.
Malzemeler:
250gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ
1/4 çay bardağı elma sirkesi
3/4 çay bardağı su
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz (çok hafif tepeleme)
1tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı
Not: çay bardağı olarak ajda bardak kullandım.
Yapılışı:
-Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve hamurumuzu merdane ile açıp (çok ince olmayacak) dilediğimiz bir kalipla modelli kurabiyeler yapalim. 180derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun....
Malzemeler:
250gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1çay bardağı sıvıyağ
1/4 çay bardağı elma sirkesi
3/4 çay bardağı su
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1tatlı kaşığı tuz (çok hafif tepeleme)
1tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için yumurta sarısı
Not: çay bardağı olarak ajda bardak kullandım.
Yapılışı:
-Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım ve hamurumuzu merdane ile açıp (çok ince olmayacak) dilediğimiz bir kalipla modelli kurabiyeler yapalim. 180derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Afiyet olsun....