5 Temmuz 2013 Cuma

Gül Tatlısı

Uzun süredir tarif vermediğimi fark ettim ve tatlı tarifiyle geri dönmeye karar verdi.
Gül tatlısı ilk bakışta çok zahmetli gibi görünse de hiç öyle göz korkutacak bir tarif değil. Ve yapılışı da çok zevkli.
Ben tatlının her türüne bayılırım. Bir de irmikliyse.... Bu tarifim hem yumuşacık, hem irmikli, hem göze hem damağa ziyafet veren cinsten.Yiyen herkesten de tam not aldı.  Malum Ramazan yaklaşıyor. Gül tatlısı iftar sofralarına da çok yakışacak bence.

Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı erimiş margarin ve sıvıyağ karışımı
*1 çorba kaşığı sirke
*1/2 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*Aldığı kadar un
*1/2 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Fındık

Şerbeti İçin:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*8-9 damla limon suyu

Şerbetin Yapılışı:
-Öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz. Su ve şekeri şeker eriyene dek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve kıvam alana kadar kaynatmaya devam edelim. Sonra soğumaya bırakalım.

Gül Tatlısının Yapılışı:
-Yukarıda yazmış olduğum malzemeleri (fındık hariç) kabımıza alıp yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
-Hamuru 2 veya 3 parçaya ayırıp merdane ile 3-4mm kalınlığında açalım.
-Çay bardağı ile yuvarlaklar elde edelim.
-Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi 3adet yuvarlağı yarıları birbirinin üstüne gelecek şekilde dizelim.
-İlk yuvarlağa alta ve üste olacak şekilde iki adet fındık yerleştirip rulo şeklinde saralım.
-Ortadan ikiye bıçakla keselim ve yağlanmış olan borcamımıza dizelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
-Sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi dökelim. Arada sırada tatlıları ters düz edelim ki iki yüzü de şerbeti çeksin.
Afiyetler olsun deneyen herkese. ;)