Yiyenler bayıldı. İç malzemelesi bildiğiniz içli köfte gibi zaten. Çok da kolay. Hiç gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.
İster çay davetlerinizde isterseniz de yemek davetlerinde ara sıcak olarak tercih edebileceğiniz avcı böreği tarfifi;
İçi İçin Malzemeler:
*400 gr kıyma
*1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
*1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ veya zeytinyağı
*İnce kıyılmış maydanoz
*Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
*1 Türk kahve fincanı çiğköftelik bulgur
*1,5 Türk kahve fincanı sıcak su
*Arzuya göre birazcık dövülmüş ceviz (ben koymadım)
*6 adet yufka
*Yufkaların arasına sürmek için 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı su karışımı
Börekleri Bulamak İçin:
*2 yumurta ve1/2 çay bardağından biraz eksik süt çırpılacak
*Galeta unu
Yapılışı:
-Bir kaseye bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyelim.
-Diğer tarafta soğanımızı yağda pembeleşene kadar pişirip üzerine kıymayı ekleyip kavuralım.
-Salça ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
-Suyunu çeken bulgurumuzu da bu karışıma ilave edip ocağın altını kapatalım.
-İlk sıcağı çıktıktan sonra maydanozu da ekleyelim ve karıştıralım.
-Yufkayı tezgaha serip üzerine su-sıvıyağ karışımımızdan sürelim. Ve yufkanın üzerine ikinci kat yufkamızı da yayalım. Ve yine su-sıvıyağ karışımımızdan sürüp 8 üçgen parçaya bölelim.
-Kıymalı harcımızdan bol bol koyup böreklerimizi saralım.
-Önce yumurtalı-sütlü karışıma sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında çıtır çıtır olana dek pişirelim.
*Not: Dilerseniz deepfrizede saklayıp sonra da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.