30 Nisan 2013 Salı

Avcı Böreği


Davetlerde ara sıcak olarak avcı böreği çok sık tercih ediliyor. Ve ben her defasında bayıla bayıla yiyorum. Misafirlerime değişik olarak ne yapsam ki derken aklıma bir anda bu börek geldi.
Yiyenler bayıldı. İç malzemelesi bildiğiniz içli köfte gibi zaten. Çok da kolay. Hiç gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş.

İster çay davetlerinizde isterseniz de yemek davetlerinde ara sıcak olarak tercih edebileceğiniz avcı böreği tarfifi;

İçi İçin Malzemeler:
*400 gr kıyma
*1 adet büyük boy soğan (yemeklik doğranmış)
*1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
*Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ veya zeytinyağı
*İnce kıyılmış maydanoz
*Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
*1 Türk kahve fincanı çiğköftelik bulgur
*1,5 Türk kahve fincanı sıcak su
*Arzuya göre birazcık dövülmüş ceviz (ben koymadım)

*6 adet yufka
*Yufkaların arasına sürmek için 1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı su karışımı

Börekleri Bulamak İçin:
*2 yumurta ve1/2 çay bardağından biraz eksik süt çırpılacak
*Galeta unu

Yapılışı:
-Bir kaseye bulguru koyup üzerine sıcak suyu ekleyelim.
-Diğer tarafta soğanımızı yağda pembeleşene kadar pişirip üzerine kıymayı ekleyip kavuralım.
-Salça ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
-Suyunu çeken bulgurumuzu da bu karışıma ilave edip ocağın altını kapatalım.
-İlk sıcağı çıktıktan sonra maydanozu da ekleyelim ve karıştıralım.
-Yufkayı tezgaha serip üzerine su-sıvıyağ karışımımızdan sürelim. Ve yufkanın üzerine ikinci kat yufkamızı da yayalım. Ve yine su-sıvıyağ karışımımızdan sürüp 8 üçgen parçaya bölelim.
-Kıymalı harcımızdan bol bol koyup böreklerimizi saralım.
-Önce yumurtalı-sütlü karışıma sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında çıtır çıtır olana dek pişirelim.

*Not: Dilerseniz deepfrizede saklayıp sonra da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.



23 Nisan 2013 Salı

Extra Vanilyalı ve Beyaz Çikolatalı Cupcake

Uzunca bir aradan sonra herkese merhaba....
Süper bir tarifle geri döndüm. :)
Dün akşam dolapta uzun zamandır bekleyen çubuk vanilyaları görünce denemek istedim. Çok güvendiğim ve herkesin çok beğendiği kakaolu cupcake tarifimi bu kez vanilyalı ve beyaz çikolatalı yaptım.

Aslında bir iki fark dışında kakaolu cupcake tarifimin aynısı diyebilirim.
Hiç krema olmadan bile nefisti. Yumuşacık kadife gibi bir kek....
En acilinden denemelisiniz diyorum.

Malzemeler:
*1 yumurta
*1 su bardağından biraz eksik toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağından biraz eksik süt
*1 adet çubuk vanilya (Eğer yoksa iki paket toz vanilya da kullanabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*Un (kek hamurundan biraz daha akışkan olacak kadar un)
*Bir avuç dolusu doğranmış beyaz çikolata

Kreması İçin:
*1 çorba kaşığı labne
*1/2 paket krema (çorbaya vs. koyduğumuz kremadan)
*1/2 paket çilekli crem ole
*1 paket krem şanti
*1 paket toz vanilya
*1 çorba kaşığı pudra şekeri
*Süt (sütü göz kararı koydum maalesef)

Yapılışı:
-Yumurta ve şekeri çırpalım.
-Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
-Çubuk vanilyayı diklemesine ortadan ikiye kesip bıçakla kazır gibi içindeki özünü alalım.
-Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim.
-Son olarak beyaz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
-Kağıt kalıplarımızın her birinin yarısından birazcık fazlası dolacak şekilde kek karışımımızı paylaştıralım.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirelim. Kürdan ile kontrol edelim.
-Fırından alıp soğumaya bırakalım.
-Kremamızı krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım ve krema sıkma torbamıza alalım.
-Soğuyan keklerimizin ortasına krema sıkma torbamızın ucunu batırıp keklerin içini de krema ile dolduralım.
-Sora üstlerini de krema ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun....




1 Nisan 2013 Pazartesi

Muzlu Ve Nutellalı Islak Kek

Herkese iyi haftalar. Yeni haftaya tatlı bir tarifle başlarsam belki devamı gelir diye düşündüm. :)
Bu kekin en güzel yanı aromalarının çok dengeli oluşu ve o nefis nutellalı sosu tabi ki....

Keki İçin Malzemeler:
*4 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı teryağı (hafif erimiş)
*3 adet çatalla ezilmiş olgun muz
*3-4 yemek kaşığı damla çikolata
*2 yemek kaşığı kakao
*1/2 su bardağı badem ve fındık kırığı karışımı (isterseniz sadece badem, ceviz veya fındık kullanabilirsiniz.)
*Yarım portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*3 su bardağı un (kendi göz kararınızı da kullanın lütfen :)
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpalım.
Süt, sıvıyağ ve tereyağını ekleyelim.
Muz ve portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
Geri kalan diğer tüm malzemeleri de kekimize koyup mikserle çirpalım.
Yağlamış olduğumuz büyük boy yuvarlak borcama kek hamurumuzu döküp önceden ısıtılmış 180derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Kürdan kontrolünden sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı nutella
8-10 adet madlen çikolata
1 paket çiğ krema
Süslemek İçin:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Kremayı tam kaynatmadan ısıtalım.
Isınan kremayı çikolatalara ekleyip güzelce eritelim.
Ilıyan kekimize rastgele kürdan batıralım ve sonra kare kare dilimleyelim. Böylece kek sosun tamamını emecektir.
Çikolata sosumuzu her tarafına yayalim.
Servis etmeden önce hindistan cevizi ile süsleyelim.
****Not: Eğer siz çok daha ıslak kek seviyorsanız; Dr. Oetker çikolata sosunu tarifine göre pişirip biraz ılıyınca dilimlenmiş kekinize dökebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Sevgiler herkese....