29 Mart 2013 Cuma

Mayalı Yumuşacık Sandviçler


Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba. ;)
Blogumu ihmal edişimden de anlayabileceğiniz üzere bu hafta birazcık tembeldim.
Fırınımı sadece bu nefis sandviçler için kullandım diyebilirm. ;)
Öncelikle benim için poğaça hamuru demek maya demek kesinlikle. Çünkü yumuşacık oluyorlar. Bayılıyorum. Benim yaş maya ile yaptığım çok kolay bir tarifim var aslında, onu da paylaşacağım. Fakat onu sandviç olarak denemedim hiç.

Bu tarifimin yarısını zeytinli poğaça yarısını ise sandviç ekmeği olarak pişirdim. Ve farklı farklı malzemelerle çeşit çeşit sandviçler hazırladım.

Hamur İçin Malzemeler:
*2 çorba kaşığı kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
*1 yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*2 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme değil)
*1 çorba kaşığı tuz (tepeleme değil)
*Aldığı kadar un

İçi İçin:
1: Krem peynir, salam, kaşar, domates
2: Beyaz peynir, salatalık, domates, maydanoz
3: Krem peynir veya beyaz peynir, zeytin, domates

Üzeri İçin:
*Yumurta sarısı
*Susam

Yapılışı:
*Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta güzelce yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ve üzerini nemli bir bezle kapatıp 10-15 dakika kadar mayalanmalaya bırakalım.
*Bu tarifte hamuru fırında mayalandırıyoruz , o nedenle yoğurduktan sonra çok fazla beklemiyoruz.
*Hamurdan yumurtadan daha büyük bezeler alıp yuvarlayalım ve hafifçe yassılaştırıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye alalım.
*Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyelim.
*Ben birazını zeytinli poğaça olarak hazırlayıp çörek otu ile süsledim.
*Isıtılmış 70-80 derece fırına tepsimizi verelim. Mayalanana dek fırında bu ısıda tutalım.
*Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra ısıyı 180 dereceye yükseltip altı ve üstü kızarana dek pişirelim.
*Biraz ılınınca ortadan keserek içini dilediğimiz malzemelerle doldurup yeni demlenmiş güzel bir çayla servis edelim.

Afiyet olsun.....





20 Mart 2013 Çarşamba

Ev Yapımı Nefis Hamburgerler


köftesi inanılmaz lezzetli hamburger tarifim var sizin için.
Ben hamburger ekmelerine sadece köftelerini koyup servis ettim. Çünkü içlerini herkes keyfine göre doldursun istedim. İçine konabilecek herşeyi masaya hazırladım. Herkes nasıl seviyorsa ekmeğini kendisi doldurdu.

Tarifim 6 adet hamburger içindir. Ben eğer kendi ekmeğimi yapmaya üşendiysem Uno'nun hamburger ekmeğini tercih ediyorum. Taze olmasına dikkat edin lütfen.

Malzemeler:
*500 gr.  kıyma
*1 adet rendelenmiş soğan
*1-2 diş ezilmiş sarımsak
*Ekmek içi
*İnce kıyılmış maydanoz
*2 dolu dolu çorba kaşığı ketçap
*Tuz, karabiber, k,myon ve çok azıcık kekik

Hamburgerimizin İçi İçin:
*Halka halka doğranmış domates
*Halka halka doğranmış kuru soğan
*Salatalik turşusu
*Marul
*Ketçap-mayonez-isterseniz birazcık acı sos

Yapılışı:
*Tüm malzemeleri kapta güzelce yoğurarak köftemizi hazırlayıp dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
*Daha sonra 6 eşit parçaya bölüp hamburger köftesi şekli verelim.
*Yağsız iyice ısınmış tavada köftelerimizi güzelce içi pişene dek pişirelim.
*Hamburger ekmeklerimize köftelerimizi yerleştirelim.
*Dilerseniz bu şekilde servis yapın ve içini herkes arzu ettiği şekilde doldursun. Veya içlerini yukarıda saydığım malzemelerle kendiniz doldurararak da sunabilirsiniz.

Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum.
Şimdiden afiyetler olsun. Sevgiler....

6 Mart 2013 Çarşamba

Ev Yapımı Tantuni

Şunu fark ettimki saatlerce uğraşıp yemekler, börekler, çörekler, kekler vs.de yapsanız erkeğin kalbine giden yol kesinlikle dürüm gibi pratik lezzetlerden geçiyor. :) Mesela geçen hafta ev yapımı hamburgerler hazırladım Can'a. Köftesini kendim yaptım tabii ki. İnanın mest oldu. Sarma sarsam,baklava açsam o kadar memnun olmazdı eminim. :)

Canıma minnet felsefesiyle yola çıkarak geçen akşam da Ece Annemin tarifiyle ev yapımı tantuni hazırladım. Bu kadar pratik bir lezzetle şipşak bir masa hazırlamak beni mutlu ederken; ekmek arası bir menü olmasıyla da Can'ı bahtiyar eyledi. :) En güzel yanı ise tantuninin yanına yöresine turşudan başka hiçbirşeyin yakışmaması. Yani hazırlayın içini, sarın lavaşa, turşuları da dilimlediniz mi kebapçılar kralısınız artık eşinizin gözünde. :)) Hatta Can bir ısırık alır almaz ''Vallahi 'Tantunici Bahattin'den güzel olmuş'' dedi. İltifattaki samimiyete bakar mısınız? :))))

Şu an tarifi okuyan benim tatlı takipçilerim ilk fırsatta en acilinden deneyin diyorum. Daha önce bu pratik lezzeti evde yapmamış olduğunuza pişman olacakasınız.

Fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum.

Malzemeler:
*1kg minik doğranmış dana eti (Ben bir kilo biftek alıp onu kuşbaşı pidelerdeki etlerin büyüklüğünde doğrattım)
*1 adet minik doğranmış kuru soğan (soğanınız küçükse 2 tane kullanın)
*2 diş ezilmiş sarımsak
*4 adet minik doğranmış sivri biber
*4-5 adet minik doğranmış domates
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*2 çorba kaşığı tereyağ
*Tuz, karabiber, kimyon
*Yarımşar demet ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan (yeşillik ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor)
*4-5 adet lavaş ekmek

Yapılışı
-Öncelikle etlerimizi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
-Üzerine soğanı ilave ediyoruz.
-Sonra biberleri ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
-Salçayı ekleyip kavurduktan sonra domatesini ve baharatlarını da ilave edip pişmeye bırakıyoruz. (çok hafif sulu kalsın ki dürümümüz kuru olmasın)
-Yemeğimiz piştikten sonra altını kapatıp kenara alıyoruz. Bir iki dakika sonra doğranmış maydanoz ve yeşil soğanları ekleyip karıştırıyoruz.
-Lavaşlarımıza tantunimizi koyup sarıyoruz. Uzunluğuna göre ikiye veya üçe kesiyoruz.

Afiyet olsun....

***Dip Not: Ev yapımı hamburger tarifim muazzamdı fakat aceleden güzel fotoğraflar alamadım. Tekrarlayınca onu da ekleyeceğim bloga. Takipte kalınız. :)


Published with Blogger-droid v2.0.10