26 Aralık 2012 Çarşamba

Dudaklara Dikkat !!!!


Havalar soğudu artık. En az ellerimiz kadar dudaklarımızda kuruyor. Ve yapılmaması gereken şeyi hepimiz yapıp; dudaklarımız kurudukça dilimizle ıslatarak aslında daha da fazla kurumasına sebep oluyoruz. Bu nedenle ben özellikle bu soğuk havalarda dudak nemlendiricilerimi asla yanımdan eksik etmiyorum. O kadar çok lipbalm denedim ki, en memnun kaldıklarımı paylaşmak istedim sizlerle.
                                     
Avene Cold Cream : Kesinlikle çok etkili. Eczaneden almıştım ve anında etkisini göstermeye başlıyor.

OHT Peptide3 : Dudak kuruluğundan ziyade duddakları dolgunlaştırmaya yarıyor. :) Bunu genelde geceleri yatmadan önce sürüyorum. Biraz yakıyor fakat bence işe yarıyaor!!!

Khiel's LIP BALM : Çok memnumun. Hemen etkisini gösteren bir krem. Anında yumuşatıveriyor dudaklarınızı. Dudak parlatıcısı yerine bile kullanabilirsiniz. Dudaklarınızı nemlendirirken parıl parıl yapıyor çünkü.Tadi da harika:)

BURT'S BEES : Ben ballı olanını almıştım. Tadı ve kokusu harika. Dudaklarıma da çok iyi geliyor. Fazla parlatmadığında rujunuzu sürmeden önce bile kullanabilirsiniz.

Ben asla makyaj çantamdan eksik etmiyorum dudak kremlerimi. Özellikle de kışın.... Siz de bu soğuklarda dudaklarınızı ihmal etmeyin olur mu?
                                     

17 Aralık 2012 Pazartesi

Pratik Supangle

                             
                            
Sadece 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı tarifim var bugün sizlere. Home TV'deki programlara benzedi giriş cümlem sanki. :)

Hafta içi tatlı olarak hep en pratik tarifleri seçiyorum mecburen. Aksi halde vakit kalmıyor tatlıya. Bu tarife biz bayıldık. Tek başına supangle yapınca biraz içini bayıyor insanın. Fakat bunun altında keki var. İşte o çok hafifletiyor tadını.  Portakal kabuğunu da supangleye ekleyince lezzetine lezzet kattı.
Malzemeler:
*1 paket Dr. Oetker Supangle
*2,5 su bardağı süt (500 ml.)
*1 paket Dankek Mozaik Kek
*1 adet portakal kabuğunun rendesi
*Üzerini süslemek için hindistancevizi

Yapılışı:
*Öncelikle supanglemizi süt ile devamlı karıştırarak kıvamını alana dek pişirelim.
*Supangleyi ocaktan almadan 4-5 dakika önce portakal kabuğu rendesini ilave edelim.
*Kekimizi birer parmak kalınlığında dilimleyip borcama dizelim.
*Üzerine supanglemizi yayalım ve dışarıda soğumaya bırakalım.
*Hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına kaldıralım.
*Soğuduktan sonra servis edelim.

Ben borcamda yaptım. Fakat siz isterseniz kuplarda da yapabilirsiniz. Sunumu daha şık olur aslında ama dedim ya adı üstünde 'pratik' olduğundan ben borcamı tercih ettim. :)
Afiyet olsun....
                              
                               
                             

5 Aralık 2012 Çarşamba

Pizza (Çok Özel Bir Tarif !!!)

                             
Geçenlerde iş çıkışı pratik olur diye fırından ekmek hamuru aldırıp pizza yapmıştım. Malzemelerini de bol bol özene bezene hazırladım. İlk pizza deneyimim olacaktı. Can'a menüde pizza var müjdesini verdim ve attım tepsiyi fırına. Fakat gelin görün ki o kadar kötü olmuş o kadar kötü olmuştu ki anlatamam. Hamuru sert, üzeri kuru.... Keyfim kaçtı ve birer dilim yedkten sonra bahçedeki köpeklere ayırdığım artık yemeklerin arasına yollayıverdim hemen.

Daha da pizza yapmam diye düşünürken  bir pizza çılgını olan Can ısrarla birdahakine daha iyisini yapacağım konusunda ısrar edince ; bu kez Ece Anne'min tarifiyle yapmaya karar verdim. Onun pizza tarifi meşhurdur.
Aldım defteri önüme ve tarife birebir sadık kalarak yaptım bu kez. Hamurunu da kendim yoğurdum. Üstelik fırından hamur alıp yapmaktan daha kolay geldi bana. Çünkü fırın hamurunu da sıvıyağ ile tekrar yoğuruyorsunuz zaten.

Bu tarifi Ece Anne'lerin yazlıkta yemek kursuna giden bir komşusu vermiş.Profesyonel bir tarif anlıycağnız. :)
                                      
Veeeeee bingoooo....
Ben bile inanamadım ortaya çıkan şaheseri benim yaptığıma. :) İnanın hayatımda yediğim en ama en güzel ev pizzasıydı. Can'dan aldığım iltifatları saymıyorum bile. :) Daha sonra da Başaklara yaptım ikinci kez. Ve koca tepsiyi hep berarber silip süpürdük. :)

Tek tavsiyem siz de tarife birebir sadık kalın lütfen. Yine lafa daldım dimi, hemen tarife geçiyorum :)

Malzemeler:
*1 su bardağı ılık su
*1/2 paket yaş maya
*1/2 çorba kaşığı toz şeker
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*Tuz (1 çay kaşığı kadar)
*Un (Yumuşak kıvamlı,ele yapışmayan bir hamur olacak)

Sosu İçin:
*1çorba kaşığı ketçap
*1,5 - 2 çorba kaşığı salça
*Pul biber, kekik, fesleğen (eğer varsa)
*1 çay bardağı kadar su

Üzeri İçin:
*Rendelenmiş kaşar
*Sucuk
*Salam
*Sosis
*Siyah zeytin
*Domates
*Biber
*Ve her ne seviyorsanız onu ekleyebilirsiniz. (Mısır, mantar vs...)

Yapılışı:
*Hamuru hazırlamakla başlayalım. Hamur yoğuracağınız kaba ılık su, şeker ve yaş mayayı koyun ve biraz karıştırın. Unu ve tuzu da ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Nemli bir bez ile örtüp 15-20 dakika mayalanmaya bırakın. (Ortamın ısısına göre mayalanma süresi değişecektir.)
*Hamur mayalanırken biz sosumuzu ve diğre malzemelerimizi hazırlayalım.
*Fırın tepsisinin her tarafını güzelce yağlayıp hamuru yayalım.
*Üzerine sosumuzu ilave edelim.
*Sosun üzerine kaşar peynirini serpiştirelim.
*Diğer bütün malzemeleri de güzelce yerleştirelim.
*İnce ince dilimlediğimiz domatesi ve uzun ince doğradığımız biberleri de ilave edelim.
*2OO derece önceden ısıtılmış fırında altı pişene kadar pişirelim.

Artık haftada bir kez yapılacakmış bu pizzadan. Emir büyük yerden geldi. :)

Not: Bu ölçülerle tam bir fırın tepsisi kadar pizza çıkıyor. Kalabalık bir aileyseniz ölçüyü iki katına çıkararak da yapabilirsiniz ki orjinali öyleydi. Fakat ben yarım ölçü tercih ettim. Malum iki kişiyiz. :)

Afiyet Olsun....