29 Mayıs 2012 Salı

❤Kız Kıza Münih❤

Canım arkadaşım,dostum,kardeşim Asena'm yıllardır beni Münih'e davet ediyordu. Biz de bir fırsat bulduk ve soluğu Asena'nın yanında Münih'te aldık. Asena'nın kardeşi Serena'cım da katıldı bize.
Asena o kadar harika ve dolu dolu bir program hazırlamıştı ki. Gezilecek görülecek pek bir yer bırakmadık.
Eğer o taraflara yolunuz düşerse diye size birkaç öneride bulunayım.Biz beş günlük bir gezi yaptık. Münih'te yapılacaklar olarak sıralarsam;

1.gün: "İngolstadt" diye bir outlet kasabasında aldık soluğu uçaktan iner inmez. Sevimli bir yerdi. Erkekler için harika gömlekçiler var duyurulur.

2.gün: Program çok yoğundu. Öncelikle yolumuzun da üstü olan Englischergarten'e gittik. Cennetten bir köşeydi adeta. Renk renk ördekler, muazzam bir göl ve yeşilin her tonu.... Göle sıfır masalar...
Ardından Dachau'a Hitlerin kampına gittik. İnılmaz ürperdik. Yahudilerin yakıldıkları fırınlar vs.... Yazarken bile tüylerim diken diken oluyor.
Daha sonra "Bavaria Filmstadt" film stüdyolarına gittik. Asena'ya ufak bir rol de verdiler hatta. :)
Sonra tekrar merkeze döndük ve Nympenburgerschloss sarayına gittik.
Ardından Olympiaturm denilen kocaman bir komplekse gittik. Bahçeler,yüzme havuzları, kafeler....
Ve yorgunluktan tükendiğimizi farkedip Münih'in olmazsa olmazı olan Hofbräuhaus'a gittik. Burası hem restoran hem birahane inanılmaz kalabalık ve mükemmel bir yer. Buraya gitmezseniz Münih'e uğramadınız sayılırmış. Çoook büyük ve kalabalık bir yer.Münih'e özgü ne varsa burda en lezzetlilerini yedik. Çalışanlar hep yerel kostüm giymişlerdi.Çok eğlendik.

3.gün: Avusturya'ya geçtik ve oradaki Salzburg şehrini gezdik. Mozart burada doğmuş ve yaşamış, şimdi müze olan evlerini gezdik. Salzburg'u İtalya'ya benzettim. O sokakları, alışveriş caddeleri, kafeleri.... Ben hayran oldum Salzburg'a. Münih'e sadece 150km uzaklıkta ve sınır yok iki ülke arasında. Avrupa Birliği'nin kerametleri işte!

4.gün: Münih'te o gün Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin son maçı vardı ve Bayern Munich&Chelsea arasındaydı. Haliyle şehir inanılmaz kalabalık ve şenlikliydi. Restoranlarda,kafelerde aylar öncesinden rezervasyonlar bitmişti ama bizim rezervasyon hazırdı:) Maç saatine kadar Münih'in o tertemiz güzel caddelerinde alışveriş yaptık. Sonra da restoranda Alman yemekleri eşliğinde maçı izledik. Yenildiler! :)

5.gün: Pazar günü Avrupa'da marketler dahil heryer kapalı.Sadece restoranlar ve turistik yerler açık. Biz de önce Münih'in biraz dışında olan Füssen'e König Ludwig'in sarayına gittik.Faytonlarla çıkılıyor.Kuğu Sarayı olarak da geçiyormuş. Ve filmi de varmış sanırım oğlu gaymiş onla ilgili bir filmmiş.

Daha sonra tekrar Avusturya'ya ama bu kez başka bir şehrine geçtik. "Bregenze". İtiraf etmeliyim en ama ennnn etkilendiğim yer burası oldu. Resmini de koyucam ama kendinizin görmesi şart.Gölün üzerinde her 2 yılda bir değişen opera sahnesi kurulmuş. O insan suratı ve omzuna bıçak saplanmış bir elinde kitap tutan resim opera sahnesi aslında. Büyülendim. Gördüğüm an nefesim kesildi. Yok böyle birşey.

Son olarak şunu söylemeliyim ki; hayatımda hiç böyle güzel ağırlanmamıştım. Kendimizi gerçekten çok kıymetli hissettiren Asena'ma, kardeşi Serana'cığıma ve ailesine burdan birkez daha teşekkür ederim. Düğününe gelicem daha Münih'e. :)

Bu kadar uzun yazmamın sebebi Münih'e gidecek olanınız varsa gezinize fikir verebilmek içindi. Fotoğraflarda mutlaka tatmanız gereken yemekleri de koydum. Umarım sıkılmamışsınızdır. ❤❤❤❤





28 Mayıs 2012 Pazartesi

Minik Köfteli Semizotu

İlk defa yaptım bu yemeği ve mükemmel oldu. Semizotunun o mayhoş tadı ayrı bir lezzet kattı.

Malzemeler
•1 demet semizotu
•1 adet yemeklik doğranmış soğan
•2 yemek kaşığı domates salçası
•2 yemek kaşığı pirinç
•Tereyağ
•Tuz,karabiber,pul biber

Köftesi İçin:
•100gr kıyma
•Azıcık rendelenmiş soğan
•Tuz,karabiber
Hepsini yoğurun ve nohuttan biraz büyük köfteler yapın. 5-10 dakika dolapta bekletin.

Yapılışı:
•Soğanları tereyağı ile kavurup salçayı ekleyin.
•Pirinçleri de ilave edip üzerine (2su bardağı kadar) kaynamış su koyun ve pirinçleri biraz pişirin.
•İri doğranmış semizotunu ve köfteleri de ekleyip ,tuzunu biberini de koyun ve pişmeye bırakın. Kıvamı aynı ıspanak yemeği gibi olacak.

Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Harika bir sebze yemeği. Biz bayıldık. Hatta fotoğraf çekmek yemek bittikten sonra aklıma geldi maalesef :( Mutlaka deneyin derim.


Afiyet Olsun!



Über Kolay Süper Lezzetli Çilekli Pasta:)

Tam 15dakika sürdü bu pastayı yapmak ve açıkçası bu kadar lezzetli olacağını tahmin edememiştim. Hatta ertesi gün kek kremayı iyice emmiş daha da süper olmuştu. Can onca yaptığım tatlının içinden bu en zahmetsiz olanını beğendi. :) Ben de favorilerime ekledim. Tek kişilik porsiyonlar şeklinde olması da en güzel yanı.

Malzemeler:
1 adet iki katlı hazır sade pandispanya (isterseniz 3katlı pandispanya alıp daha çok sayıda pasta çıkarabilirsiniz.)
1 paket Dr.Oetker çilekli Creme Ole
1 paket Dr.Oetker sade krem şanti
1 paket vanilya
2,5 su bardagı soğuk süt
Dilimlenmiş muz ve çilek (ben arasına sadece muz koydum çilek yoktu:))
Keki ıslatmak için yarım su bardagı süt

Yapılışı:
•Öncelikle krem şanti,creme ole ve vanilyayı bir kaba boşaltıp 2,5 su bardağı sütle çırpın ve bir kenara alın. Harika bir krema oluyor kıvamı müthiş! (ben bir çorba kaşığı da pudra şekeri ilave ettim çok şekerli seviyorum)
•Sonra keki yuvarlak bir kalıp ile kesin.
•Keklerin altta kalacak olanını birer yemek kaşığı sütle ıslatın.
•Sonra kremadan sürün, üzerine meyveleri dizin ve ikinci katını kapatın.
•Kalan kremayla pastanızı kaplayın.
•Ben üzerini meyve ve renkli şekerlerle süsledim. Siz de dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet Olsun....


25 Mayıs 2012 Cuma

Takılarınız İçin Süper Bir Önerim Var!

Asena'nın dolabını açınca fikir çok hoşuma gitti ve hemen sizinle paylaşmak istedim.
Hani şu beyaz eşyaları vs. sararken kullanılan köpükler varya onları dolabının ölçüsüne uydurmuş, üzerini de süslü bir kumaşla kaplayacakmış ancak vakit bulamamış,siz de yaparsanız kaplayın. Ve toplu iğnlerle tüm küpelerini kolyelerini asmış. Çok pratik ve akıllı bir çözüm. Hem neyin var neyin yok görüyorsunuz hem de hiçbirşeyiniz birbirine dolaşmıyor.

10 Mayıs 2012 Perşembe

Lokum Kek / Sadrazam Lokumu

Hiç bu kadar yumuşak ve hafif bir tatlı yemediğinize eminim. Kek gibi değil pasta gibi oluyor zaten. Muhteşem birşey.
Bi itirafta bulunayım sosa ve hindistan cevizine bulama kısımları birazcık uğraştırıcı ama bence kesinlikle bu tat için değer.

                                     

Keki İçin Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardagı sıvı yağ
2,5-3 su bardağı un(ben sinangil kekunlarından kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Çikolata Sosu İçin:
4su bardağı süt
4kaşık nişasta
4kaşık kakao
12kaşık şeker
Tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim.Sonra ılımaya bırakalım. Eğer soğuyunca katılaşırsa biraz süt ekleyip karıştırmanız yeterli olacaktır.

Bulamak İçin:
1-2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri köpük olana dek çırpalım.
Süt ve sıvı yağı ilave edelim. Biraz çırpalım.
Un, kabartma tozu, ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayalım.
Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. (kontrol etmeden çıkarmayın fırından tabi:) )
Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz
•Kekimizi dilimliyoruz.
•İpeksi bir kıvamı olan kremamiza buluyoruz.
•Sonra hindistan cevizi doldurduğumuz tabağa koyup hindistan cevizime buluyoruz ve borcama alıyoruz.
•Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun!


                                                

Çikolata sosunun lezzeti ve kıvamı bir harika.





Kalpli kalıplarımı bulunca birkaç tane de böyle denedim.
Bu kalpler de kocacığım için.... :)