29 Mart 2012 Perşembe

Hepsini Evcilleştirdim :)

Hayvanları dekor olduklarında çok seviyorum. Çok sessiz sakin oluyorlar. :)

27 Mart 2012 Salı

Magnetic Ojelerle Tanıştınız mı?

Ne zamandır vakit bulup oje bile süremiyordum. Bir ay önce aldığım Golden Rose magnetic ojeleri daha hiç kullanmadığımı görünce denemek istedim ve sonuç mükemmel. Sıcağı sıcağına yazıyorum. :)
Uygulaması inanılmaz kolay. Kutunun içinden oje ve incecik mıknatıs gibi birşey çıkıyor. Herbir tırnağınıza ojeyi sürer sürmez o mıknatısı iyice yakınlaştırıp 3-5saniye tutuyorsunuz. (Mıknatısı tutuş şeklinize göre yatay,dikey vs. çizgiler oluşuyor.) Hepsi bu kadar işte....
Ben bordo ve yeşil renklerini tercih ettim. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Bayılacaksınız.
Bu arada ben yine ojeden önce tırnak güçlendirici cilamı kullandım. Ojeyi onun üzerine sürdüm.

Ah Şu Kırmızı Ojeler

Biliyorum kızlar hepimiz bayılıyoruz kırmızı ojeye.
Hatta dişiliğin temsili bence. :) Hem elde hem de ayakta.
Ama bir de çıkaması var o ojeleri ki tam bir işkence. Kenarlada kalır, tırnağın rengini değiştirir falan filan.
Peki o zaman size pratik bir bilgi vereyim.(Aranızda eminim bilenler vardır fakat bilmeyenler de var ona da eminim:) ) Kırmızı veya bordo veya koyu herhangi bir oje kullanacaksanız en önce tırnaklarıza ve hatta tırnak etlerinize taşıra taşıra parlatıcınızı sürün. Kuruduktan sonra dilediğiniz renkte ojenizi sürün. Bakın bakın çıkarması nasıl kolay oluyor.
Hatta ben parlatıcı yerine tırnak güçlendirici bir cila sürüyorum ve bir taşla iki kuş vuruyorum. :)

24 Mart 2012 Cumartesi

Ablamın Vazgeçilmezleri

Herkes gibi benim bitanecik, güzeller güzeli bakimli ablamın da vazgeçemediği ürünler var tabi ki.
Ben de bu kez tavsiyelerine, yorumlarına çok güvendiğim ablamın kalitesinden ve etkisinden emin olduğum ürünlerini paylaşmak istiyorum sizlerle.
Buradan sonrasını Başak'cım yazıcak. Hadi bakalım :)

1- Sisley Eye Concealer ile göz altlarımı süper kapatıyorum ve uykusuz kaldığım zamanlar da bile kimse yorgunluğumu anlamıyor. Ufak bir hilem de var üstelik; kuaföre gitmeye firsat bulamadığımda çıkan kaşlarıma da sürüyorum ve hiç yoklarmışçasına kapatabiliyorum.

2- Kryolan Fondöten: Tenimi pürüzsüz yapıyor. Uygulaması çok rahat çünkü hafif kremsi yapısı tüm yüze eşit sürmeyi kolaylaştırıyor. Ve gün boyu hiç bozulmayan kadife bir tenim oluyor. Bu arada artık Bağdat Caddesi'nde ve Ankara Tunalı'da Kryolan şubelerini bulabilirsiniz.

3- Benefit Liquid Pearl For Face: Asla mat bir makyajdan yana değilim. Bir bayanın teni mutlaka ışıldamalı. Tabi ki simli gibi bir ışıltıdan bahsetmiyorum:) inci tanesi gibi hafif bir parıltıdan bahsediyorum. Fondöteninizin üzerine veya fondöteni hiç kullanmaya bile gerek duymadan incecik uygulayın ve görün.Benefit sıkça tercih ettiğim bir marka, özellikle de bu ürününü şiddetle tavsiye ediyorum.

4- Sephora Makyaj Sabitleyici: Özellikle sıcak havalarda kurtarıcım oluyor.Siz terleseniz bile makyajınız bu durumdan hiç etkilenmiyor. Çünkü yüzünüz asla
terlemiyor. Fiyatı da diğer markalara nazaran çok uygun ve onlardan çok daha etkili.

5- Victoria's Secret Pudram ki bunu Ezgi'cim Amerika'dan getirmişti (kokoşluğundan anlaşılacağı üzere). Koltuk altıma roll-on kullanmayı bıraktım. Sadece bu pudrayı kullanıyorum. Terlemekten kurtuldum. Kokusu ise bir harika.

6- Dr.Murad yüz peelingi: İlk kullanımda bile etkisini göreceksiniz. Cildinizi adeta parlatiyor. Şiddetle tavsiye edilir. :) Dr.Murad biz üç kardeşin de vazgeçilmezi aslında. Yüz yıkama jelimiz,nemlendiricimiz,toniğimiz vs. hepsi Dr.Murad.
7- Organix Şampuanım: Benim saçlarım dalgalı ve boyalı. Şampuanımdan inanılmaz memnunum. Hindistan cevizinin mükemmel kokusu öyle kalıcıki. Her saç tipine göre seçenek de var tabi bayanlar.

Umarim faydalı olur önerilerim. :)

22 Mart 2012 Perşembe

Ezginin Tarifi :)

Tamamen son dakikada çıkan bir yemek oldu ve tadı bir harikaydı. Eşim de çok beğendi. Görüntüsü ve renkleri de hoşuma gidince bloguma koymaya karar verdim.

Malzemeler
•300-400gr kiyma
•1 adet yemeklik doğranmış soğan
•2-3 dis sarimsak
•2 adet ince doğranmış sivri biber
•2adet minik doğranmış domates
•1çorba kaşığı domates salçası
•1çorba kaşığı biber salçası
•Tereyağ
•tuz,karabiber,pul biber,kimyon,kekik

•2 adet küp küp doğranmış ve kızarmış patates.(yağlı olmasın diyorsanız teflon tavada az yağda ağzı kapalı da pişirebilirsiniz.) (ben acti-fry'da bir kaşık yağ ile kızarttım.)
•1 su bardağı haşlanmış bezelye (ben iglo dondurulmuş bezelyeden kullandım.)

Yapılışı
•Tereyağında soğan ve sarımsağı kavurun. Yeşil biberi de koyup pişirin. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Salçaları ekleyin ve kavurun. Üzerine domateslerini koyup suyunu çekene kadar pişrin ve baharatlarınızı ekleyin. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve yarısını uçurana kadar pişirin.

•Hazır olan kıymalı harcınıza patates ve bezelyelerinizi de karıştırın ve karışımınızı borcama alın. Üzerine aliminyum folyo kapatip birkaç delik açın ve ısıtılmış 180derece fırında alt sırada yarım saate yakın pişirin.

Dilerseniz yemeğinizi hazırlayıp birkaç gün sonra bile fırına verseniz olur. Hazır yemeğiniz dolapta sizi bekler. :) Yanına da pilav ve cacık.... Ben fırın yemeklerini nedense hep daha çok sevmişimdir. Bu yemeğin tadı da görseli de çok güzel oldu. Denemelisiniz.
Afiyet Olsun!!!!

18 Mart 2012 Pazar

İtalyadan El Yapımı Çantalar

Annemler İtalya'dan bana hediye getirene kadar hiç duymamıştım bu çantaları. Ama görür görmez aşık oldum, çildirdim resmen:)
Floransada üretilen bu çantaların markası Braccialini.
Ve eşimle gittiğimde bir tane de ben aldım kendime. Fakat mağazaya girince strese giriyor insan. Çünkü hepsi birbirinden mükemmel ve kokoş çantalar, hepsinden birer tane almak istiyor insan. Cüzdanları saymıyorum bile.
Üstelik bir sezon çıkan modelleri bir daha bulamıyorsunuz.
Siz hiç oturma odası, mutfak, banyo ve yatak odasından oluşan bir çanta gördünüz mü? Kıyıp kullanamıyorum çantamı :) Dışarı çıktığımdaysa tüm gözler çantamda oluyor ve herkes nerden aldığımı soruyor. :)

Ayvalı Kurabiye

Elmalı kurabiyeyi hepiniz yapmış veya yemişsinizdir. Peki ayvalı kurabiyeyi denediniz mi hiç? Ben denedim ve sonuç MUHTEŞEM. :) Ayvanın pişmiş haline hep bayılmışımdır. Ama kurabiyeye bu kadar yakışacağını düşünmemiştim doğrusu. Hadi kızlar ayvanın tam mevsimi. Çok kolay bir tarif. Başlıyoruuuuz. !!! :)

Hamuru İçin Malzemeler Ve Yapılışı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ (küçük bardakla)
4 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Yağları ve yoğurdu biraz yoğurup kalan diğer malzemeleri ekliyoruz.
Yumuşak kıvamda bir hamur yapıyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizde çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İçine aşağıda tarifi olan Ayvalı harcımızdan bir tatlı kaşığı koyup kapatıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Eğer icli köfte yapmayı biliyorsanız o şekilde hamuru oyarak da yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Üzerini fazla kızartmıyoruz. Fırından çıkardıktan sonra henüz sıcakken pudra şekeriyle süslüyoruz.

Ayvalı Harç İçin Malzemeler Ve Yapılışı
3 adet ayva (rendenin kalın tarafı ile rendelenmiş)
6 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Bir avuç dövülmüş ceviz

Ayvalarımızı şekerle suyu çekinceye kadar ağzı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Sonra tarçın ve cevizini ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ve hamurumuzu eritmemesi için biraz soğumasını bekliyoruz.

Afiyet Olsun. Yapan herkesin ellerine sağlık.

12 Mart 2012 Pazartesi

Gravyer Peynirli Sos ve Acılı Kanat

İtalyan restoranlarında veya chicken-wings yapan restoranlarda hani hep beyaz süper bir sos gelir ya. İşte o tat var bu sosta. Tek kelimeyle mükemmel. Izgara etle de harika olur. Ama kanatla bir başka güzel.... Acılı kanatları bu sosa batırıp batırıp yemek... Anlatılmaz yaşanır! :) Yanına da patates kızartması veya özel soslu bir makarna. Mmmmmmmm:)

Kanat İçin Malzemeler Ve Yapılışı
1 paket kanat
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz,kırmızı biber,kekik,kimyon
(çok aci sevenler birkaç damla da acisos ekleyebilirler.)

Eğer tefal acti-fry'ınız varsa kanatı onda yapın. Yani 25dk sadece kanatları koyup pişirin. Sonra salçalı sosu ekleyin ve 7-8 dk daha pişirin.
Eğer acti-fry yoksa o zmn ızgarada veya teflon bir tavada yine önce sadece kanatlarınızı pişirin(yağ eklemeden). Sonra da salçalı sosunu ekleyin ye iyice her tarafına bulanana kadar pişirin.

Gravyer Peynirli Sos İçin Malzemeler Yapılışı
1 çay bardağı rendelenmiş Gravyer peyniri
1/2 paket çiğ krema
Kremayla aynı miktarda mayonez
2-3 diş sarımsak
Bir avuç maydanoz(ince kıyılmış)
Tuz,pul biber

Tüm malzemeyi karıştırıyoruz.Arzunuza göre krema/mayonez oranını değiştirebilirsiniz. Tuza dikkat edin çünkü peynir de yeterince tuzlu.

Sosun miktarı kanat için biraz fazla oluyor ama ben yarısını da bir sonraki menüme veya salatalarıma eklemek üzere dolapta saklıyorum.
Dikkat edin de sosa batırıp kanatları yerken parmaklarınızı da yemeyin. :)



5 Mart 2012 Pazartesi

Mutfağımdaki ekip elamanlarım:)

Siz de sakın annem gibi "evcilik oynuyor bu kız" demeyin. :) İçimdeki çocuğa dur diyemiyorum. :)

1 Mart 2012 Perşembe

Ayakkabılar!!!! Çantalar!!!!

Hangi kadın dayanabilir ki renk renk ayakkabılara, şıkır şıkır çantalara çantalara. Hangimizin zaafı yok ki tüm bunlara....
2012 ilkbahar-yaz koleksiyonuna siz de bir göz atın. İlginç modeller de var ,muhteşem olanlar da ,asla giymem diyecekleriniz de:)