27 Şubat 2012 Pazartesi

Arpa Şehriye Salatası

Çok hafif ve kolay... Ablamın ellerine sağlık. Et yemeklerinin yaninda harika bir garnitür oluyor.

Malzemeler
1 paket arpa şehriye
1 kase minik doğranmış kornişon turşu
1 kase konserve mısır
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
3/4 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz

Yapılışı
Şehriyeyi haşlayın. Ve tüm malzemeleri ekeyip karıştırın. Bu kadar basit. :) Afiyet olsun....

26 Şubat 2012 Pazar

Bana Kokoş Diyorlar...Sizce? :)

Hello Kitty'nin her türlü aksesuarına bayılıyorum.
Kurdelalı tokalarım çok sevimli değil mi?
Topuklu ayakkabılarsa kolyede bile vazgeçilmezim oldu.:)
Kremalı pastaya benzeyen iphone kılıfım....
Ablamın aldığı incili ayıcıklara ne demeli. Herkes gömleğimi nerden aldığımı soruyor. Tasarım diyorum. :)

24 Şubat 2012 Cuma

Kıymalı Patatesli Kol Böreği

Eğer siz de benim gibi börekte kıymayı seviyorsanız bu tarif lezzete doyuracak sizleri. Pastane böreklerine benziyor ve çok pratik.

Malzemeler
6 adet yufka
İçi için:
1 adet büyük boy soğan
Yarım kg kıyma
4 adet orta boy rendelenmiş patates
1 çorba kaşığı salça
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvıyağ
Üzeri İçin
Yumurta sarısı

Yapılışı:
İç harcı ile başlıyoruz. Soğanı yarım çay bardağı yağda öldürüyoruz. Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Salçayı koyuyoruz.Rendelenmiş patateslerimizin suyunu iyice sıkıp harcımıza ekliyoruz.Suyu iyice çekinceye kadar kavuruyoruz.Tuzunu, biberini ekliyoruz. Ve harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
Herbir yufkayı bir yemek kaşığı yağ ile yağlıyoruz.Yufkaları ikiye bölüp geniş tarafına harcımızı koyup gevşek olmadan rulo şeklinde sariyoruz ve tepsimizin ortasında başlayarak gül yapar gibi yerleştiriyoruz.(Herbir adımı fotoğrafladım:)) Tüm yufkaları bitirdikten sonra yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişriyoruz.
Diğer tariflerim gibi bunu da mutlaka denemenizi öneririm. Afiyet olsun!



15 Şubat 2012 Çarşamba

İncirli Ve Kremalı Islak Kek

Bu kez fotoğraf işini pek beceremedim. Çünkü son halini çekmek tam misafirlerime servis yapacağım sırada aklıma geldi ve pek hoş bir fotoğraf olmadı. Işığı da ayarlayamadım. Fotoları hiç fotoğraf olmamasından iyidir diyerekten ekledim. Ama tadı her zaman ki gibi muazzamdı:)
Keki İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
6 adet minik minik doğranmış incir(incirleri bir saat kadar suda bekletip sonra doğrayın.)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin
1 tatlı kaşığı nescafe
2 çorba kaşığı toz şeker
3/4 su bardağı süt

Kreması İçin
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
Ve en son 1 paket krem şanti
Tüm malzemelerimizi (şanti hariç) krema olacak şekilde pişirelim.
Ve biraz soğumasıni bekleyelim. Soğuduktan sonra bir paket toz krem şantiyi öylece kremamıza ekleyip mikserle çırpalım.
Yok böyle bir krema.... Parmaklarınızı yiyeceksiniz.

Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar çırpalım. İncir, ceviz, tarçın ekleyip karıştıralım.
Un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip dikdörtgen büyük bir borcama dökelim. Kek hamurumuz katı olacaktır kaşık vs. ile borcama yayalım.Önceden ısıtılmış 165-170 derecede kekimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kek ılıdıktan sonra kahveli karışımımızla ıslatalım.
Üzerine kremamızı da yayıp soğumaya bırakalım.
Harika bir tatlı oluyor. Ve fark ettiyseniz yine yağ kullanmadım:) Çok hafif bir tarif.
Annemin bana "yağ düşmanı" dediği kadar da varım sanırım:)
Afiyet olsun!!!!


10 Şubat 2012 Cuma

Burnunuz mu Tıkanıyor????

Bu soğuk kış günlerinde sanırım çoğumuzun sıkıntısıdır burun tıkanıklığı.
Hatta geniz akıntısı, öksürük, boğaz kuruluğu....
Kaloriferlerden yayılan hava da tuz biber oluyor bunlara tabi....
O zaman aktardan hemen bir okaliptus yağı alıyorsunuz.
Evinizde buhar makinasi varsa suyun içine 15-20 damla damlatın ve uyuyacağınız zaman çalıştırın, uyandığınız zaman boğazınızda ve burnunuzdaki kuruluk hissi olmayacak.
Burun tıkanıklığınız için ise kaynar suyun içine 8-10 damla okaliptus yağı damlatın ve buhara doğru eğilip dışardan hava almayacak şekilde kafanızı bir örtü ile tamamen kapatıp suyun buharını derin derin içinize çekin.
Hiç yan etkisi olmayan ve anında tesirini gösteren bir yöntem. Burun spreylerinden çok daha zararsız ve etkili. Ben çok sık uyguluyorum. Çok da iyi geliyor.
Bol bol su içmeyi de unutmayın tabi ki. Ilık su olursa daha iyi olur. Su solunum sistemimiz için de (tıpkı tüm vücudumuz için olduğu gibi) en iyi ilaçtır.

Rimeliniz mi Kurudu? Sakın Atmayın!!!!

Sakın kuruyan rimellerinizi atmayın bayanlar, çünkü sizlere süper bir önerim var.
Kuruyan rimellerinizin içine 4-5 damla tatlı badem yağı damlatın ve karıştırın.
Rimeliniz çok daha ipeksi bir kıvamda sürülecek ve içinde badem yağı olduğu için bir taraftan da kirpiklerinize bakım yapmış olacaksınız.
Denemediğim hiçbir şeyi sizinle paylaşmıyorum. Bu pratik çözümü mutlaka uygulayın....

Aktardan Neler Aldım Neler?.... :)

Bugün fesleğen almak için aktara gittim ve kendimi kaybettim. :)
Bir doktor olarak bitkilerin ve yağların faydasına hep inanmışımdır tabi ki abartılmadığı sürece....
Bitki çayı için seçtiğim otları bir kenara bırakıp sizlere aktardan aldığım iki adet bakım ürününden bahsetmek istiyorum.

1- Kaş Ve Kirpik Bakım Yağı: Eğer kirpikleriniz dökülüyorsa veya kısa ise ya da kaşlarınız seyrek ise ya da herhangi bir sorun varsa bu ürün muhteşem. Çünkü içinde kaş ve kirpikler için iyi gelen bütün yağlarla bir karışım yapılmış ve çok kolay kullanılabilecek şekilde de bizlere sunulmuş. Geceleri yatmadan sürün ve siz uyurken kirpikleriniz, kaşlarınız bakımın tadını çıkarsın. Hem de sadece 10TL'ye:)

2- Tırnak Bakım Yağı: Yine kullanımı çok pratik olan bu yağı da tırnak ve tırnak etrafına sürüyorsunuz. İçerisinde tırnak ve tırnak diplerine iyi gelen bütün yağların bir karışımı var. Benim çok hoşuma gitti.Ve bu ürün de sadece 8TL.


Haside Tatlısı (Hasuda İle Karıştırmayın:))

Bu tarifi televizyonda gördüm ve çok basit oluşu cezbetti bu kez beni. :)

Malzemeler
1 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı nişasta(Ben hep buğday nişastası kullanıyorum.)
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz


Yapılışı
Ceviz hariç diğer malzemeleri tencereye koyup pişiriyoruz.Ocaktan almadan birkaç dakika önce cevizi de ekleyip kek hamuru gibi bir kıvam alana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Ve bir servis tabağına tatlımızı yayıp üzerini cevizle süslüyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Bu tatlıyı yapmak tam beş dakika sürüyor. Ve değişik bir tarif. Balık menüleriyle de çok yakışacağını düşünüyorum....
Ayrıca da eğer aneminiz (kansızlık) varsa ve kaşık kaşık pekmez yemek istemiyorsanız bu tatlıyı mutlaka deneyin!!!!

9 Şubat 2012 Perşembe

Kremalı Elma Tatlısı

Ben meyve tatlılarına bayılıyorum. Bu tarifi de kendim buldum ve denerseniz anlayacaksınız muazzam bir tatlı oluyor.
Çok hafif ve çok lezzetli, bir o kadar da kolay ve göz dolduran bir tatlı.
Özellikle misafirinize ikram edin. Emin olun böyle bir elma tatlısı yememişlerdir. Ben her defasında tam not aldım.:)

Malzemeler
4adet elma
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı su
1 adet lohusa şekeri(sadece renk versin diye kullanıyorum siz gıda boyası da kullanabilirsiniz hiçbirşey kullanmaya da bilirsiniz)
1 adet çubuk tarçın(1çay kaşığı toz tarçın da olur.)

İçini Doldurmak İçin
1 su bardağı dövülmüş fındık(biraz dişe gelecek)(artanıyla da tatlımızı süsleyeceğiz)

Kreması İçin
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Hepsini koyup karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra kıvamına gelene kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
****Bu krema tarifini her türlü kek veya pastalarınızda da kullanabilirsiniz.çok hafif bir tarif.

Yapılışı
Öncelikle elmalarımızı soyup ortalarını oyduktan sonra enlemesine ikiye kesip tenceremize yerleştiriyoruz.Suyu, şekeri, tarçını ve lohusa şekerini de ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşte elmalar yumuşacık olana kadar pişiriyoruz.
İsterseniz borcama isterseniz kuplara elmalarımızı koyuyoruz.
İçlerini birer tatlı kaşığı fındık ile dolduruyoruz. Elmalarımızın artan şerbetinden her bir elmanın üstüne birer kaşık gezdiriyoruz.
Kremamız piştikten bir iki dakika sonra her bir elmanın üzerini krema ile kapatıyoruz.
Artan fındıklarımızla üzerini süsleyip, soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz. :)
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum....


8 Şubat 2012 Çarşamba

Mayasız Yumuşacık Poğaça

Hamuru İçin Malzemeler
1/2 paket tereyağ(62,5gr)
1/2 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi İçin
Beyaz peynir (dilerseniz maydanoz ekleyin)
****İçine zeytin,sucuk vs. ne isterseniz ondan koyabilirsiniz.

Üzeri İçin
Yumurta sarısı
(Çörek otu veya susam ile süsleyebilirsiniz.)

Yapılışı
Önce yağ,yumurta,yoğurt ve tuzu ekleyip yoğurun.
Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.
Hamurda yumurtadan küçük bezeler alın, elinizde yuvarlakça açın ve içine harcınızdan koyup sıkıca kapatın.
Yumurta sarısı sürüp 190dereceye ayarladığımız fırın biraz ısındıktan sonra üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....

7 Şubat 2012 Salı

Gelelli Kebabı

Malatya'nın yemeği olan bu kebabı ilk olarak Turan Baba'mlara yapmıştım ve çok beğenildi. Harika bir kebap.... Ve bunun üzerine bugün yemeğimin tekrarını yapıyorum ve sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
5adet közlenmiş patlıcan(ben fırına gönderiyorum közlemek için çok güzel közleniyor ve pratik oluyor.)
1kilo ufak doğranmış kuşbaşı et(kuzu sevmiyorsanız dana da kullanabilirsiniz)
2diş sarımsak
2- 3adet minik doğranmış domates
3-4 adet minik doğranmış sivri biber
1çorba kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
Tereyağ
Tuz,karabiber,pul biber
Süslemek için domates,sivri biber

Yapılışı
Öncelikle közlenmiş patlıcanlarımızı soyuyoruz ve ince ince kıyıp tuz ile karıştırıp borcama yayalım ve bir kenara alalım.
Tencerede(eğer etiniz sert ise düdüklü tencerede) tereyağını eritip ezilmiş iki diş sarımsağı kavurup etimizi ekleyip pişiriyoruz.
Etler suyunu çekince önce sivri biberi sonra salçayı ekleyip kavuruyoruz. Domatesleri ekleyip pişiriyoruz. Tuz ve baharatları ekliyoruz.
Etlerimiz lokum gibi yumuşacık olana kadar ister düdüklü tencerede ister normal tencerede pişiriyoruz.
Pişen etleri de borcama patlıcanların üzerine yayıyoruz. Ve az yağda çevirdiğimiz halka halka kestiğimiz domateslerle ve ikiye kestiğimiz biberlerle süsleyip orta ısınmıs 180-190 derece fırında 15-20dk kadar önce alimunyum folyo ile kapalı sonra da üzerini açıp pişiriyoruz.
İnanılmaz lezzetli bir kebap. Yanına da tereyağlı güzel bir pirinç pilavı. Muhteşem.... Benden size tavsiye. Afiyet olsun....





6 Şubat 2012 Pazartesi

Sevdiğinize Tatlı Bir Not:)

Annemin bir arkadaşı anlatmıştı. Çok etkilenmiştim. Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Tam da sevgililer günü yaklaşırken.:)
Oğlunun kız arkadaşı, oğluna bir kutu çikolata hediye etmiş. Çocuk paketi bir açmış ki çikolatalarin hepsinin ama hepsinin ucundan minik minik ısırılmış. Paketin içinde de bir not: "Hepsinin tadına baktım ama senden tatlısını bulamadım."
Nasıl ama sizce de çok şeker değil mi????

4 Şubat 2012 Cumartesi

Göz Makyajı Temizleme Pamuğu

Ece Anne'm tanıştırdı beni bu ürünle. Şimdi bütün kızlar bunu kullanıyoruz.:)
Disk pamuk şeklinde, incecik, yumuşacık....
Gece yarısı bile olsa makyajımı silmeden uyumam diyorsanız 'benim gibi:)' bu ürün inanılmaz pratik oluyor. Pamuğu ayrı, toniği ayrı uğraştırmıyor.
Yüz için pek çok markanın temizleme mendilleri var. Ancak sadece göz makyajı için pek de çeşit yok.
Benim önerdiğim ürünün adı "Uni eye disc". Gratis mağazalarından alabilirsiniz. Ben yeşil çaylısını aldım. Kayısı yağlı olanı da var. Fiyatı da çok uygun.
Hepinize tavsiye ederim bayanlar. Çok pratik ve güzel bir ürün.
http://www.uni.com.tr/tr/urunler.asp?text=:&katId=3&id=16

3 Şubat 2012 Cuma

Meksika Fasülyesi Salatası

Bazen et yemeklerinin yanında farklı bir garnitür ararız ya hani. İşte buldum onu. :) Ablamın inanılmaz kolay tarifini paylaşıyorum sizlerle.

Malzemeler:
1kase haşlanmış meksika fasulyesi (konserve de kullanabilirsiniz)
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Yarım demet ince doğranmış yeşil soğan
Küçük boy konserve mısır
Zeytin yağ
Limon suyu
Tuz

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini karıştırarak sadece 5dakikada bu süper salatayı hazırlıyoruz.
Afiyet olsun....

Köz Biber Soslu Brokoli Salatası

Sizler için bir salata tarifi daha....
Bunu ikram ettiğiniz konuklarınızın çoğu ilk kez yemiş olacaklar bu salatan ve bayılacaklar emin olun.
Üstelik inanilmaz pratik.
Brokoli sevmeyenler bile bu tarife bayılıyorlar:)

Malzemeler:
Bir büyük brokoli
5-6 adet közlenmiş soyulmuş kırmızı biber (konserve de kullanabilirsiniz)
Zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
1-2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
2diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı:
Brokolileri ayırıp,temizleyip haşlıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
Köz biber sosu için biberlerimizi rondoya koyup iyice püre haline getiriyoruz. Sonra sarımsağı, limon suyunu, tuzunu, fesleğeni ve zeytinyağını ekleyip yeniden rondoda püre yapıyoruz.
Sosumuzu brokolinin üzerine döküyoruz.
Yemeklerin yaninda muhteşem bir garnitür oluyor. Sebze sevenler içinse başlı başına bir yemek olabilir.
Mutlaka deneyin....
Şimdiden afiyet olsun hepinize.:)

Portakal İçinde Kereviz Salatası

Dün canım arkadaşım Çağla "neden salata tarifi koymadin" diyince ablamın bu süper lezzetli ve sunumu çok şık tarifini paylaşmak istedim.
Ellerine sağlık Leyloşum.:)

Malzemeler:
4-5 adet kereviz
Yoğurt
Mayonez
1-2 diş Sarımsak
Bir avuç dövülmüş ceviz
Bir tutam ince kıyılmış dereotu
Tuz
Portakal

Yapılışı:
Kerevizleri soyup kararmaması için limonlu suya koyuyoruz.Ve rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Pişirmeden yoğurdunu ve mayonezini ekliyoruz.
Yoğurt-mayonez oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 4-5 kaşık mayonez yeterli olacaktir.
Cevizi, dereotunu, tuzu ve sarımsağı da ekleyip karıştırıyoruz.
Portakallari enlemesine ikiye kesiyoruz. İçlerini kabuğunu yırtmayacak şekilde çıkarıyoruz ve portakal kabuklarına kereviz salatamızdan doldurarak servis ediyoruz.
İnanılmaz pratik bir tarif ve gösterişli bir sunum. Ve çok sağlıklı en önemlisi de yağsız. :)
Üzerini ceviz veya dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....

2 Şubat 2012 Perşembe

Kestaneli Pilav

Bayılırım kestane ile olan herşeye. Şekerine,çıtır çıtır kızarmış haline.... Eeee neden pilavımızı kestaneyle şenlendirmeyelim:)
Şu soğuk günlerde sokaklarda adım başı kestane kebap satılıyor.
Hadi alın onlardan da şu benim tarife başlayalım.

Malzemeler:
3su bardağı pirinç
2çorba kaşığı tereyağı
250gr kızarmış kestane
2su bardağı et suyu
2,5su bardağı su
1tutam ince kıyılmış dereotu
Tuz

Yapılışı:
Pirincimizi iyice yıkayıp kaynar suda 15dk kadar bekletiyoruz.
Tereyağını eritip süzülmüş pirinçleri tencerede zıplamaya başlayana kadar(kendi dilimce yazıyorum:)) uzun uzun kavuruyoruz.
Soyulmuş kestanelerimizi ekliyoruz. Tuzu, et suyunu ve suyu da koyup pilavımızı kısık ateşte pişiriyoruz. Ve piştikten sonra pilavi demlenmeye bırakıyoruz.
Servis etmeden hemen önce dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Afiyet olsun....

Ankara Tava

Tam bir ziyafet yemeği....
Üstelik pilavi, sebzesi herşeyi içinde olduğu için yanına ekstra hiçbirşey yapmanıza gerek kalmıyor. Bir cacık yapsanız yeter yani.:)
İlk denediğimde kuzu kol ile yapmıştım. Ancak daha sonra kemiksiz et olsun diye biftekle yaptım. Orjinal hali kuzu kol ile. Ama ben biftek ile yaptığımı daha çok sevdim.

Malzemeler:
750gr kuzu kol (kaç kişiyseniz o kadar parça alabilirsiniz)
**(biftek ile yapacaksanız da 750gr veya 1kg biftek yeterli olacaktır)
2adet soğan
3diş sarımsak
1çorba kaşıgı domates salçası
1çorba kaşıgı biber salçası
Tane karabiber
3adet defne yaprağı
Tereyağ,sıvıyağ
1paket arpa şehriye

Üzeri İçin:
4-5 adet sivri biber
2-3 adet domates

Yapılışı:
Kuzu kolumuzu veya bifteklerimi az tereyağı ile tavada kızatıyoruz. Ve düdüklü tencereye alıyoruz.
Aynı tavaya dörde kesilmiş soğanları, sarımsağı, defne yaprağını ve tane karabiberi koyup az yağda biraz çeviriyoruz.Salçayı da koyuyoruz ve sıcak su ilave ediyoruz.Bu karışımı da etlerin uzerine ekliyoruz. Ve düdüklüde etlerimiz lokum gibi olacak şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Etlerimiz pişerken arpa şehriyeyi tereyağ ve sıvıyağ karışımında rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan şehriyeyi büyükçe bir borcama alıyoruz.
Pişen etlerimizi teker teker şehriyelerin üzerine yerleştiriyoruz. Düdüklüdeki suyu süzgeçten geçirerek borcama ekliyoruz. Su az gelirse sıcak su ekliyoruz.
Sivri biberleri ikiye, domatesleri de halka halka üçe veya dörde bölüp az yağda çeviriyoruz ve yemeğimizi süslüyoruz.
190-200 derece orta ısınmış fırında şehriyelerin suyu çekilip pişene kadar bekletiyoruz.
Sunumu da yemesi de çok keyifli....
Afiyet olsun.
(Fotoğrafta kuzu kol ile yaptığım ankara tava var. Biftekle yapinca biftek şehriyelerin üstünü tamamen kapatıyor. İki türlü de muhteşem oluyor.)




Lokumlu Kurabiye (mutlaka deneyin)

Malzemeler:
125gr tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için sade lokum(çok büyükse ikiye kesin)
Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:
Tereyağını şöyle bir yoğurup yumurtayı kırıp tekrar yoğurun.
Yoğurdu, sıvıyağı ve pudra şekerini ekleyip yoğurun.
Unu azar azar yoğurarak ekleyin ve kabartma tozunu da un ile ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın ve ortasına lokumu koyup kapatın.
170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Üzerini pudra şekeriyle süsleyin.
Yiyenlere çok değişik gelecek ve mutlaka tarifini isteyecekler. Şüpheniz olmasın. :)
İsterseniz içine renkli ama fındıksız lokumlardan da koyabilirsiniz.
Ben sizlere daha güzel fotoğraflar koymak adına bu kez renkli lokum kullandim.
Not: Dileyenler hamura birkac damla gülsuyu damlatıp içine de güllü lokum kullanabilirler. Tabi seviyorlarsa kii ben hiç sevmem:)

1 Şubat 2012 Çarşamba

Ağlayan Pasta

Kek İçin Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Piştikten Sonra Keki Islatmak İçin:
1,5su bardağı süt

Üzeri İçin Malzemeler:
1 paket kremşanti 1su bardagi soguk süt ile çırpılacak
1 paket hazır çikolata sosu(hazır soslarda dr.oetker en guzeli bence)

Ben çikolata sosunu kendim yapiyorum ve çook daha iyi oluyor.
Çikolata Sosumun Tarifi
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata(2avuç kadar evinizde olan çikolatalardan da koyabilirsiniz.)
Hepsini birlikte tencere koyup iyice karistirarak pisirelim.


YAPILIŞI:
Öncelikle kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.Yağlanmıs biraz derin bir borcama karışımımızı döküp 180 derece ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim.Kek pişerken kabardıktan sonra biraz iniyor sakın paniklemeyin:) usulü böyle ki krem şantisine ve çikolatalı sosuna yer açılsın:)
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.

Kek ılıdıktan sonra 1,5 su bardağı süt ile ıslatalim.

Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Dolapta soğumaya bırakalım. Çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayalim bir kenarda soğumaya bırakalım.(Sos soğuduktan sonra katılaşırsa birkaç kaşık soğuk sut ekleyip karıştırın.)Daha sonra şantinin üzerine döküp buzdolabında soğuduktan sonra servis edelim.

Streç film ile kapatacaksanız sosa yapışmaması için birkaç kürdan dikin sonra sterçleyin:)

Yediğiniz en guzel ağlayan pasta olacagina eminim çünkü pek çok tarif denedim. Tam bir derleme oldu bu tarif:) çikolata sosunu hazir değil de kendiniz yaparsanız daha güzel oluyor.
Afiyet Olsun....


Ayağiniza Sağlik....

Kadin diyince bakim gelir aklima herseyden once.Ancak bakim sadece sacimiz ve makyajimizdan ibaret olmamali.Bir kadin teniyle, elleriyle, ayaklariyla bir butun olarak bakimli olmali.
Sizlerle evimde kendi kendime ayaklarima uyguladigim bakim urunlerini paylasmak istiyorum.

Îlk resimde gordugunuz urunlerle basliyorum.Bunlar Yves Rocher'dan. Memnun kalacaginizdan hic suphem yok.
1-Ayak peelingi
2-Yorgun Ayaklarınız için organik lavanta yagindan yapilmis jel
3-Deodorantli ayak kremi. Tam 12saat etkili.

Îkinci resimdeki ürünler ise tirnaklar icin. Hem elinize hem ayaginiza kullanabilirsiniz. Bunlar da Yves Rocher'dan.
1-Fotografta krem gibi görünen siyah tüpteki ürün hem tirnak kirilmalarina hem de tirnak diplerine cok iyi geliyor. Ayak bakiminizi yaptiktan sonra tirnaklariniza bu kremden surun....Sonucuna sasiracaksiniz.
2-Fotograftaki parlatici gibi duran ise tirnak yuzeyindeki her türlü püzürü gideriyor. Ojenizi sürmeden önce bu ürünü sürün ve kuruduktan sonra istediginiz oje ile son dokunusu yapin tirnaklariniza:)
http://www.yvesrocher.com.tr/promotion.jsp?pid=9061&Page=10 adresinden ürünleri inceleyebilirsiniz.
Bana güvenin kizlar. Bakim her zaman iyi hissettirir....